bloemstukEen bloemstuk aan vrienden en familie als geschenk geven wordt vaak gedaan en hebben daardoor een universele aantrekkings-kracht. Emoties, trots en vreugde zijn de symbolen voor een bloemstuk.

Mensen kopen een bloemstuk om bijvoorbeeld een speciale gelegenheid te vieren met vrienden zodat zij zich speciaal voelen. Voor iedere gelegenheid is er wel een speciaal bloemstuk te maken of verkrijgen, denk hierbij aan een verjaardag, jubileum, Kerstmis, valentijn of andere feesten en partijen waar bloemen altijd welkom zijn.

Een perfect bloemstuk

Er zijn verschillende soorten bloemen om het perfecte bloemstuk te maken, variërend van de roos, chrysant, narcis, camelia en dahlia. Deze kunnen dan worden verwerkt in vazen, manden, doosjes of andere attributen samen met bijvoorbeeld chocolade, snoep om maar een paar voorbeelden te noemen. De bloemen worden dan mooi verwerkt in de vorm van een boeket afgestemd op het thema waar ze voor bedoeld zijn.

Gebruik maken van kleuren
Er wordt veel gebruik gemaakt van snijbloemen doordat deze in veel varianten verkrijgbaar zijn en een breed scale aan kleuren beschikbaar is. Zo wordt de kleur veel gebruikt om vreugde, optimisme en warme gevoelens op te wekken. Voor een verjaardag bloemstuk kunnen zonnige gele rozen, geurende fresia’s, hypericum en calla lelies gebruikt worden.

Andere ideeën voor het maken van een uniek bloemstuk.
Een combinatie van rozen en bordeaux anjers in een robijn rode glazen vaas en tulpen gemengd met wax bloemen verpakt in blauw weefsel. De kleuren van bloemen zijn afhankelijk van het seizoen en kunnen daardoor dus variëren. Uiteraard is het ook mogelijk om gewoon zelf de kleuren te bepalen en zijn er legio mogelijkheden.

Eens een keer iets anders dan gewoon een bos bloemen.
Een bloemstuk is dus net iets anders dan een bos bloemen maar kunnen daardoor dus net zo breed worden gebruikt. De ontvanger zal er dus niet minder blij om zijn om een prachtig bloemstuk te krijgen.

Bloemstuk voor iedere gelegenheid
Getagd op: