Bloemen zijn mooi en aantrekkelijk. Ze geven ook een reusachtige sentimentele betekenis omdat zij vaak als geschenk aan mensen dicht bij ons worden gegeven. Daarom willen we dan ook zo lang mogelijk kunnen genieten van de bloemen en hun sentimentele schoonheid.

Met de nodige aandacht en gepaste zorg kunnen bloemen tot wel 7 dagen mooi blijven.  Hierbij enkele praktische tips die ervoor zorgen dat we langer kunnen genieten van ze.

Bloemen zo snel mogelijk in water zetten

bloemen

Bloemen kunnen al in zeer korte tijd uitdrogen, daarom is het belangrijk ze zo snel als mogelijk uit de verpakking te halen en in water te zetten. Gebruik daarbij lauw warm water, op deze manier kunnen bloemen het snelste uit de uitdroog fase komen. Ook zullen bloemen sneller open gaan indien ze tijdens transport in een gesloten of strakke verpakking zijn geweest.

Ververs het water regelmatig

Probeer iedere twee dagen het water te verversen. Hiervoor kan gewoon koud water gebruikt worden wat resulteerd dat de bloemen langer houdbaar worden.

Gebruik bloemen bewaarmiddelen

Bloemen worden veelal met een zakje bewaarmiddelen gegeven. Dit zakje bevat twee hoofdcomponenten, namelijk koolhydraten en anti-bacterieel middelen. Het eerste component is een voedingsmiddel en het tweede zorgt er onder andere voor dat de bloemen sneller open gaan.

Verwijder bladeren die in het water staan

bloemsteel knippen

Dit is belangrijk anders zullen de bladeren op een gegeven moment een bron van bacteriën zijn.
Normaal gesproken worden deze reeds verwijderd maar verwijder deze snel mocht het niet zo zijn.

Knip de steel

Knip of snij de stelen van de bloemen ongeveer twee tot drie centimeter van de bodem gezien af.
Probeer de steel niet te verpletteren en snij in een hoek. Een platte onderkant van de steel zorgt er namelijk voor dat de bloemen niet voldoende water kunnen opnemen.

Probeer bloemen koel te houden

Geen rechtstreeks zon licht, verwarmingen, lampen of andere warmte en hitte bronnen.

Bloemen langer vers houden
Getagd op: